Lunchen in Haarlem

Na een ochtendje hard werken snakken de meeste mensen naar dat ene uurtje rust in de middag waarin we genieten van vaak een zeer uitgebreide lunch. Soms don w dat alleen, maar de meeste Nederlanders geven er de voorkeur aan om de lunch liefst in het bijzijn van anderen te nuttigen, zoals onze collega’s.

Lunchen kan natuurlijk gewoon op de werkplek, in de bedrijfskantine of achter het bureau waaraan je ook je werk doet, maar veel leuker is het om er tussen de middag gewoon even een uurtje tussenuit te knijpen en een restaurant binnen te stappen om gewoon een lekkere lunch vanaf de menukaart te bestellen.

Ook even lekker uitwaaien op ene bankje in de buurt van je werkplek is iets waar we met z’n allen altijd nog enorm van kunnen genieten.

In Haarlem zijn er heel veel mooie en relaxte locaties waar je alleen of samen met collega’s kunt neerstrijken om te genieten van een lunch.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De mooiste plekjes voor een relaxte lunch

De omgeving van het Spaarne, de oude binnenstad en de natuurgebieden die men rondom Haarlem centrum lunch kan vinden, zijn zonder meer de drie toplocaties in en rondom Haarlem waar men van een lunch kan genieten.

Daarbij kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon zelf in de ochtend je lunch thuis klaar te maken, een lunchtrommel mee te nemen en je zelfgemaakte lunch te nuttigen. Maar veel lekkerder is het om je lunch gewoon in een restaurant te bestellen. Dat kan onderweg, vooraf of gewoon wanneer je aanschuift aan je tafeltje bij het restaurant.

Zowel aan de oevers van de rivier het Spaarne als in de binnenstad zijn er tientallen restaurants te vinden waar je een lunch zo van de kaart af kunt bestellen. Daarnaast zijn er ook een groot aantal hotels in Haarlem waar het mogelijk is om te genieten van een uitgebreide lunch. Daar vindt men vaak zakenmensen die een lunch gebruiken en tegelijkertijd wat zakelijke aangelegenheden afwikkelen. De oevers aan het Spaarne zijn bekend vanwege de prachtige natuur rondom de rivier en de binnenstad is vooral populair, omdat zich hoe altijd wel wat afspeelt. Neem eens plaats op een terras en bestel een heerlijke lunch.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Lunchen in de binnenstad van Haarlem

Is je werkplek gevestigd in de binnenstad van Haarlem en vind je een trip naar de omgeving van het Spaarne iets teveel gedoe, dan kun je natuurlijk ook in de binnenstad van Haarlem terecht voor de meest uiteenlopende lunchmogelijkheden.

Hierbij kun je niet alleen je lunch eten in een een van de vele restaurants, hotels of eettentjes die in de binnenstad te vinden zijn, maar ook in een groot aantal fastfood restaurants. Deze bieden vaak verrassende lunchmogelijkheden, al moet daarbij gezegd worden dat deze niet de schoonheidsprijs verdienen wanneer het aankomt op het nuttigen van gezonde maaltijden. Vaak wordt de sla bij de lunch gecombineerd met mayonaise en een burger, waardoor de calorieën eerder toenemen dan op maat gehouden worden. Het leuke van lunchen in de binnenstad is natuurlijk dat je heel veelkeuze hebt en allerlei soorten lunchmogelijkheden tot je beschikking hebt.

Gezonde lunch wordt steeds populairder

Steeds meer mensen onderkennen het belang van een gebalanceerd voedingspatroon. De lunch is hierbij ene essentieel onderdeel. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste voedingsstoffen die we nodig hebben, het snelst en meest succesvolst worden opgenomen tijdens onze middagmaaltijden.

Een gebalanceerde en gezonde lunch is dus nog belangrijker dan dat we lange tijd hebben aangenomen. Wie aan een lunch begint, neemt hiervoor bij voorkeur ruim de tijd. Het eten dat men nuttigt dient goed gekauwd te worden.

Daarnaast is een gezond drankje, zoals een kopje thee of een glas melk natuurlijk niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel gezond. Wie ervoor zorgt dat met name de lunch bestaat uit zoveel als mogelijk gevarieerd voedsel, zal hier zeker baat bj hebben.

Lunchen in de buitenlucht

Haarlem is een prachtige stad en wie werkt of uitgaat in Haarlem, kan op tientallen plekken terecht om een lekkere lunch te nemen. Zo zijn er de binnenstad van Haarlem, met gezellige terrasjes. Aan de grachten van Haarlem je lunch nuttigen is onder de Haarlemmers zelf al heel lang een ged gebruik. Langs de grachten staan overal bankjes en er zijn zelfs een aantal picknickplekken gemaakt waar je niet alleen, maar bijvoorbeeld samen met vrienden of collega’s kunt genieten van een lunch. Verder is er natuurlijk de rivier het Spaarne, waar men aan de oevers van de rivier lekker kan bijkomen en genieten van de bedrijvigheid die zich op en om het water afspeelt. Tot slot zijn er natuurgebieden in Haarlem. Deze gebieden zijn niet alleen populair onder de Haarlemmers, maar ook onder dagjesmensen en de vele toeristen die Haarlem jaarlijks mag verwelkomen. Wie er een dagje o uit wil en geen zin heeft in allerlei drukte, doet er verstandig aan eens op de fiets te stappen, lunchpakketje te maken en rond te fietsen door de prachtige buitengebieden van Haarlem. Heb je geen zin om je lunchpakket mee te zeulen, dan zijn er onderweg genoeg restaurantjes en kleine eettentjes waar je kunt neerstrijken voor het genieten van een heerlijke lunch in de open lucht