Restaurant Amsterdam

Wie van plan is om een dagje uit te gaan in de hoofdstad van ons land, Amsterdam, zal wellicht overwegen om ook ergens in een restaurant van de stad een hapje te willen eten.

Dat kan op honderden plaatsen en in de meest uiteenlopende eetgelegenheden. Amsterdam telt een select aantal sterrenrestaurants, tientallen gezellige eetcafeetjes, eetstalletjes en natuurlijk een reeks fastfoodketens die in Amsterdam zijn gevestigd. Uit eten in een restaurant in Amsterdam blijkt volgens velen nog de meest bijzondere ervaring.

Er is keuze tussen allerlei keukens, van de Thaise tot de Italiaanse en zelfs voor bijzondere maaltijden uit verre landen, zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea, Myanmar of de Chileense keuken, kunnen mensen terecht in onze hoofdstad. Wie uit eten gaat in Amsterdam, zal wel met een groot aantal zaken rekening moeten houden. Zo zijn restaurants in Amsterdam vergeleken met restaurants in andere grote steden van ons land, een stuk duurder geprijsd.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Ook het vervoer naar het restaurant dient goed overwogen te worden. Met de auto naar het restaurant rijden is natuurlijk lekker makkelijk, maar dat geldt niet voor het vinden van een parkeerplaats. In dit artikel lees je meer over zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je van plan bent uit eten te gaan in een restaurant in Amsterdam.

Sterren- en themarestaurants

Een van de eerste keuzes die men dient te maken wanneer men besluit te gaan eten bij een restaurant, is het soort restaurant waar men wil gaan eten. Het is bekend dat sterrenrestaurants zeer bijzondere gerechten presenteren en dat de kwaliteit van het eten vaak bovengemiddeld goed is, maar daar is ook de prijs die je voor een maaltijd in een sterrenrestaurant betaalt naar.

Wie slechts een klein budget heeft, kiest in dat geval beter voor een eenvoudig restaurant en laat de sterrenrestaurants links liggen. Een gewoon restaurant hoeft echter helemaal niet saai te zijn. Tegenwoordig zijn er heel veel restaurants die hun interieur, het menu en hun gehele uitstraling hebben gegoten in een herkenbaar thema.

Denk hierbij aan het Wilde Westen of Het heelal. Alles draait er in het restaurant om het thema en bezoekers worden dus niet alleen van een uitstekende maaltijd voorzien, maar nuttigen die in een bijzondere omgeving.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Alle soorten keukens zijn er te vinden

Het voordeel van eten in een van de restaurants in Amsterdam, is dat eigenlijk elk soort gerecht en elke keuken van de wereld wel in Amsterdam te vinden is. Wil je geheel veganistisch eten, dan kan dat. 

Liever een compleet Thais menu op tafel, ook dat is mogelijk. Voor het vinden van het juiste restaurant, kijk je dus altijd vooraf even wat voor soort gerechten het restaurant op de menukaart heeft staan. Daaraan kun je snel zien wat voor soort keuken behoort tot de specialismen van het betreffende restaurant. Overigens biedt elk restaurant wel een menukaart aan waarop gerechten uit verschillende landen te vinden zijn.

Een bijzonder restaurant in oude stijl

Een van de meest bijzondere restaurants die men in Amsterdam kan vinden, is nu eens niet gevestigd in de binnenstad van Amsterdam, waar de meeste toprestaurants gevestigd zijn, maar op een eiland.

Wie in dit restaurant een tafeltje heeft gereserveerd, wat je overigens het best twee maanden vooraf kunt doen, zal eerst met de boot naar het eiland moeten varen voordat men kan aanschuiven voor het diner.

Waar let je op bij een bezoek aan een restaurant?

Wie uit eten gaat zal zoals gezegd op veel dingen moeten letten. Kies je voor een speciale keuken, of maakt het je niet zo heel veel uit wat er bij het restaurant van je keuze op de menukaart staat?

Ook de wijnselectie is iets om rekening mee te houden. Vergeet ook niet om bij het restaurant navraag te doen of er wellicht speciale menukaarten en voorzieningen zijn voor de kinderen.

Sommige, vaak sterrenrestaurants, zien kinderen liever niet aan hun tafels aanschuiven, terwijl andere restaurants juist weer bekend staan om de kindvriendelijke indeling van het restaurant en de uitgebreide kinder menukaart.

Verder zijn er ook praktische zaken waar men rekening mee dient te houden. Zo zul je wellicht met de auto naar Amsterdam reizen en deze ergens willen parkeren.

Soms kan dat bij het restaurant zelf, maar het is ook mogelijk dat het restaurant niet over een eigen parkeerplaats of parkeerhaven beschikt.

In dat geval zul je extra kosten moeten maken en moeite moeten doen om de auto ergens te parkeren.

Wellicht is het dan verstandiger om de auto aan de rand van de stad te parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer richting de binnenstad van Amsterdam te reizen.

Combineer je maaltijd met een geweldige wijn

Heb je eenmaal een goed restaurant op het oog en weet je ongeveer wat voor menu je wilt bestellen, da rest alleen nog de vraag: “Wat drinken we tijdens het diner”. Vrijwel elk restaurant heeft de mogelijkheid haar gasten een goede wijnkaart aan te bieden en sommige restaurants staanerom bekend dat zij zelf wijnen importeren uit alle hoeken van de wereld. Hiermee willen zij zich profileren en onderscheiden van andere restaurants in Amsterdam, wat best logisch is! De concurrentie oner restaurants in de hoofdstad is namelijk moordend en restaurants komen vaak met zeer bijzondere aanbieden. Wie een tafeltje reserveert in een restaurant doet er daarom altijd verstandig aan even na te vragen of er nog speciale aanbiedingen van kracht zijn.