Hotel in Haarlem

Op zoek naar een hotel in Haarlem? De rivier het Spaarne en dan vooral de oevers van deze rivier die door vrijwel heel Haarlem heen stroomt, is een van de meest populaire plekjes in Haarlem. Het Spaarne en de schitterende natuurlijke omgeving is niet alleen geliefd onder de Haarlemmers zelf, maar ook bij de vele duizenden toeristen en dagjesmensen die maandelijks een bezoek brengen aan Haarlem.

Aan het Spaarne zijn verschillende accommodaties te vinden die er alles aan hebben gedaan om de locatie waar zij zijn gevestigd aan te passen aan de natuurlijke omgeving van de oevers van het Spaarne. Veel accommodaties hebben een klein tuin aan geldig of hebben extra groen geplaatst op de aangrenzende parkeerplekken.

Restaurantjes zijn er aan het Spaarne ook genoeg te vinden, dus wie een goede overnachting locatie zoekt, in het midden van de natuur en met uitzicht op allerlei activiteiten die zich op en rondom de rivier afspelen, zal er geen spijt van krijgen een overnachting te boeken in een accommodatie die is gelegen aan het Spaarne.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Luxe overnachtingen in Haarlem

Voor luxe overnachtingen in Haarlem kun je zowel terecht in de binnenstad van Haarlem, waa voornamelijk een aantal grote hotels gevestigd zijn. Ook aan de oevers van de rivier het Spaarne zijn een aantal zeer grote en luxere hotels en resorts gevestigd.

Aan de rand van Haarlem zijn niet al te veel luxere hotels te vinden, dus wie ondergedompeld wil worden in luxe, zoekt het aan het Spaarne of in de binnenstad van Haarlem. De meeste luxe resorts in de binnenstad zijn vooral geliefd onder zakenmensen die Haarlem beroepsmatig moeten bezoeken en daarbij een aantal nachten willen verblijven in een accommodatie die van alle gemakken is voorzien.

Een zwembad, fitnessruimte en natuurlijk een uitstekend restaurant waar zowel het ontbijt, de lunch als het diner genuttigd kan worden. Daarnaast is het natuurlijk handig wanneer men in een luxe hotel in de binnenstad overnacht, je in de  avonduurtjes gemakkelijk even het uitgaansleven van Haarlem kunt induiken.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Voordelige accommodaties in Haarlem

Wie rekening moet houden met zijn of haar beschikbaar budget en liefst wil overnachten in een voordelige accommodatie in of rondom Haarlem heen, kan terecht bij een aantal accommodaties. De meest geschikte accommodaties om een goedkoop bed te vinden, zijn natuurlijk de hostels, echter daarvan zijn er niet al te veel beschikbaar in Haarlem. Een veel betere kans maak je door eens te kijken op de vele boekingssites en op zoek te gaan naar kleine hotelletjes die voordelige kamers aanbieden. Dat zal in het hoogseizoen nog lastig zijn, maar in de herfst- en wintermaanden kun je bij veel kleinere hotels vaak hoge kortingen bedingen. Immer,s beter een voordelig bed goedgevuld, dan helemaal geen gasten! Voordelige hotels zijn door heel de stad heen verspreid. Je vindt ze niet alleen aan de rand van de stad, maar ook in de binnenstad en zelfs aan de oevers van het Spaarne zijn een aantal leuke en voordelige hotelletjes gevestigd.

Hotels in de binnenstad van Haarlem

In de binnenstad van Haarlem zijn een groot aantal hotels en andere soorten accommodaties te vinden. Naast een aantal kleinere hotels en wat luxere sterrenhotels, vind je er ook een aantal hotels, motels en voor wie langer in Haarlem wil verblijven kamers die men op maandbasis kan huren.

Het centrum van Haarlem is gezellig, de grote markt is altijd een bijzondere bedrijvigheid en er zijn tientallen restaurantjes, bars en zelfs een aantal discotheken waar men tot in de kleine uurtjes kan dansen en genieten van de meest uiteenlopende muziekgenres. Overnachten in het centrum van Haarlem is vooral handig wanneer je het uitgaansleven van Haarlem in wilt duiken. Een dagje uit vanuit je accommodatie in Haarlem is net zo gemakkelijk, aangezien de openbaar vervoer voorzieningen in en om Haarlem heen, uitstekend zijn.

Je kunt bijvoorbeeld vanuit de binnenstad van Haarlem al in 5 minuten op een prachtige locatie aan het Spaarne zitten en genieten van de schitterende natuurlijke omgeving die deze rivier, die door heel Haarlem heen stroomt, te bieden heeft.

Hotels aan de rand van Haarlem

Aan de rand van Haarlem vind men een aantal zeer gezellige familiehotels en een paar motels waar men voordelig een eenvoudige kamer kan huren. Deze hotelletjes en motels zijn zeer makkelijk te bereiken en bieden vaak ook een goede verbinding via het openbaar vervoer met de binnenstad en andere delen van Haarlem.

Hotels die aan de rand van Haarlem gevestigd zijn, bieden niet alleen het voordeel dat deze vaak wat aantrekkelijker geprijsd zijn, ze bevinden zich vaak in de buurt van een mooi en populaire natuurgebieden en natuurlijk ook aan het Spaarne.

Wie van plan is om met de auto richting Haarlem te reizen, zal bij een hotel in de binnenstad nog wel wat problemen ervaren bij het zoeken van geschikte en goedkope parkeergelegenheden, maar hotels aan de rand van Haarlem hebben vaak allemaal een kleine, eigen parkeerplaats en zijn ook nog eens nabij de uitvalswegen van Haarlem gevestigd.

Aandachtspunten accommodaties in Haarlem

Prijzen voor een accommodatie in Haarlem lopen met name in de zomermaanden sterk uiteen. Hotels en resorts aan het Spaarne rekenen dan vaak forse prijzen en kortingen zijn nauwelijks te bedingen. Door vroeg in het seizoen te boeken, kun je echter soms toch tegen leuke prijzen een klasse kamer boeken in een meer luxe hotel in Haarlem. Let er bij het boeken van een accommodatie altijd even op dat wanneer je de kamer online boekt, je altijd een bevestiging dient te ontvangen van de website waar je de kamer hebt geboekt. Mocht je vragen hebben over je boeking, dan is het vaak veel efficiënter om direct met het hotel waar je een kamer hebt geboekt, contact op te nemen. Zij zullen je vragen met plezier beantwoorden. Verder kijk je ook altijd even of bij de prijs van de kamer in je beoogde hotel, het ontbijt is inbegrepen. Niet altijd is dit het geval en wie daar geen rekening mee houdt, denkt een goedkope kamer te hebben gevonden, maar zal in de praktijk alsnog veel duurder uit zijn. Is ontbijt niet inbegrepen, kijk dan of het hotel in ieder geval beschikt over een eigen restaurant.