Brunchen in Haarlem

Steeds meer mensen kiezen ervoor om het ontbijt over te slaan en de lunch eerder dan normaal te nuttigen. Zij kiezen er dan vaak voor om de lunch uit te breiden met gerechten die men normaal gesproken alleen tijdens het ontbijt neemt.

Wanneer men ervoor kiest om het ontbijt uit te stellen en de lunch naar voren te schuiven, dan spreken we over een brunch. Brunchen wordt steeds populairder en in veel restaurants kan men complete brunch arrangementen bestellen.

Vaak ga je dan naar het restuarant met een grotere groep en staat alles dat nodig is voor een utgebreide brunch klaar. Brunchen wordt ook vaak ingezet tijdens workshops of andere activiteiten die door groepen of teams worden bijgewoond. Het belangrijkste kenmerk van een brunch is dat je deze met meerdere mensen tegelijk nuttigt en vaak wordt georganiseerd door een catering of restaurant. Daarnaast zijn er zowel warme als koude gerechten beschikbaar, iets dat vaak bij een ontbijt en lunch apart, niet het geval is. In dit artikel vertellen we je meer over wat een goede brunch allemaal inhoudt.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Wat is eigenlijk een brunch?

E ontbijt en een lunch duren vaak niet al te lang, maar bij een brunch is dat anders. Een goede en uitgebeide brunch duurt vaak 1 of 2 uur. Brunchen is dus meer een samenzijn dan alleen maar een maaltijd en een goede brunch organiseren kost daarom ook veel meer tijd en inspanning dan de lunch of het ontbijt verzorgen. Het woord brunch is een samenvoeging van de engelse woorden breakfast en lunch waardoor het nieuwe woord brunch bestaat. Een brunch duurt doorgaans 2 uur en in deze twee uyuur schuift men samen aan om te genieten van alles dat er op tafel wordt gezet. Bij een brunch wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten gerechten: de koude gerechten, die doorgaans niet veel werk in beslag nemen en de warme gerechten. Het komt ook voor dat er een brunch wordt georganiseerd waar koude hapjes worden geserveerd. Dit is vaak het geval als er een brunch wordt geregeld tijdens een teamdag of rondom een speciaal evenement. Bij koude gerechten moet je denken aan het broodje kaas of paté en bij de warme gerechten moet je denken aan pasteitjes of soep. De leukste brunch s een brunch waar zowel koude als warme  gerechten worden geserveerd en dit soort brunches kun je heel eenvoudig laten verzorgen door een van de vele restaurants die Haarlem rijk is

Zelf een brunch organiseren

Bedrijven laten brunches vaak organiseren door cateringbedrijven of restaurants die gespecialiseerd zijn in het voorbereiden en serveren van een uitgebreide brunch. Het is echter natuurlijk ook goed mogelijk helemaal zelf een brunch te organiseren.

Je zult hierbij dan wel aan behoorlijk wat zaken moeten denken. Zo zul je op de eerste plaats moeten weten welke mensen er op de brunch zullen komen en deze mensen moeten ook uitgenogd worden. Bij een brunch is het heel belangrijk dat je precies weet hoeveel mensen er zullen verschijnen, dus er zal om een bevestiging moeten worden gevraagd.

Daarnaast dein je er natuurlijk voor te zorgen dat er voldoende gerechten worden geserveerd en dat deze zowel koud als warm zijn. Daarbij dient men ook rekening te houden met mensen die geen vis of vlees eten en mensen die geheel vegetarisch of veganist zijn. Het zelf organiseren van een brunch lijkt wellicht een koud kunstje, maar zoals je hebt kunnen lezen, komt er nogal wat bij kijken om een goede en uitgebreide brunch te organiseren. En dat is exact de reden dat veel mensen er toch maar voor kiezen de brunch te laten organiseren door een restaurant of cateringbedrijf.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Brunch door een restaurant laten verzorgen

Zoals je al hebt kunnen lezen is het vrij ingewikkeld om zelf een brunch in elkaar te zetten. Het is wellicht veel beter om dit te laten doen door een bedrijf of restaurant dei hiermee ervaring hebben opgedaan.

Zij zijn tevens in het bezit van alle mogelijke benodigdheden en natuurlijk gekwalificeerd ersoneel om de brunch goed te verzorgen. Een restaurant of cateraar zijn hierbij de eerste logische keuzes. Zij hebben alle materialen in huis, kunnen personeel inzetten dat tijdens de brunch wordt uitgeleend en zij hebben natuurlijk alle kennis in huis om de lekkerste gerechten op tafel te toveren.  Wie een brunch door een restaurant laat verzorgen, zal op een aantal zaken moeten letten. Zo zul je er natuurlijk op de eerste plaats aan moeten denken dat je op tijd contact opneemt met verschillende restaurants en wellicht ook ceteraars om een prijsopgave aan te vragen.

Daarnaast zul je, wanneer j eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een goede cateraar of restaurant, op tijd de brunch moeten laten vastleggen. Immers, het restaurant moet voor di dag waarschijnlijk extra personeel inzetten en ook de nodige voorbereidingen treffen. 

Sjieke locaties in Haarlem voor een Brunch

Harlem is een prachtige stad en er zijn tientallen locaties die uitermate geschikt zijn voor het organiseren van een uitstekende brunch. Vaak weten de cateraars of restaurants waar je een offerte aanvraagt ook hele bijzondere locaties te benoemen, dus vraag daar zeker eens naar. Het Spaarne is een van de mooiste rivieren in Noord-Holland en de omgeving van het Spaarne leent zich op meerdere plekken voor het organiseren van een brunch.

Naast de meer natuurlijke gebieden waar je een brunch kunt houden, zijn er natuurlijk ook gewoon de locaties van het restaurant.

Veel goede restaurants in Haarlem, beschikken over een mooie tuin waarin de brunch georganiseerd kan worden en daar kan absoluut zonder twijfel ook jouw brunch worden georganiseerd.

Tot slot is het voor bezoekers soms ook gewoon heel praktisch wanneer de brunch wordt georganiseerd in de binnenstad van haarlem, bijvoorbeeld in een schitterend oud grachtenpand bijvoorbeeld.