Restaurant in Haarlem

Wie in Haarlem op zoek is naar een gelegenheid om een avondje gezellig met familie, vrienden of collega’s een hapje te eten, hoeft daarvoor in Haarlem niet ver te zoeken.

Ongeacht waar in Haarlem je verblijft,er is altijd wel een restaurant of eetgelegenheid in de buurt waar men terecht kan voor een overheerlijke maaltijd of zelfs een drie of zeven gangenmenu. Zowel in de binnenstad van Haarlem als in de natuurgebieden en de buitenwijken van Haarlem, zijn een groot aantal kleinere en grotere eetgelegenheden te vinden. Er zijn zelfs een klein aantal chique sterrenrestaurants in Haarlem te vinden.

Wie een avondje uit eten wil in deze sterrenrestaurants, zal er echter wel vroeg bij moeten zijn. Deze restaurants zijn immens populair en zitten vaak weken van tevoren al volgeboekt. Twee of drie maanden vooruit een tafeltje in een van deze duurdere restaurants reserveren, is dus zeker geen overbodige luxe. In dit artikel leest u meer over uw bezoek aan een restaurant in Haarlem, of dat nu een sterrenrestaurant is of een goedkoop eettentje, voor iedereen is er wel wat aangenaamst te vinden.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Dineren aan het Spaarne

Een van de meest populaire locaties om uit eten te gaan, is zonder twijfel de omgeving van het Spaarne. Het Spaarne is een bekende rivier die door heel Haarlem heen stroomt en waar alle grachten in Haarlem op uit komen.

Het Spaarne stroomt tevens door een aantal natuurgebieden rondom Haarlem heen en is daardoor niet alleen heel populair om vanaf de oevers te bekijken, maar ook vanaf het water. Vele Haarlemmers trekken er dagelijks op uit om van de rivier en de natuur te genieten en strijken dan vaak even neer op een van de vele terrasjes langs de rivier om een kop koffie te pakken, even uit te blazen of te lunchen. In de avonduren is het een geweldige omgeving om bijvoorbeeld met twee personen van een romantisch diner te genieten of juist samen met familie een compleet menu van de de meest uiteenlopende gerechten af te werken. Restaurants die aan het Spaarne gevestigd zijn, hebben zonder uitzondering een groot terras dat soms gelijk aan de oever van de rivier is.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Restaurants in de binnenstad van Haarlem

Een andere locatie die vrijwel vol gebouwd is met restaurants in Haarlem, is natuurlijk, net als in vrijwel elke andere grote stad in Nederland, het centrum van Haarlem.

Hier kun je terecht voor elk soort maaltijd. Van een luxe driegangenmenu tot een patatje oorlog of een vegetarische burger. Alles is in de binnenstad van Haarlem te koop en daar hoeft men echt niet ver voor te zoeken. De meeste gezellige restaurants, de gelegenheden die bekend zijn in Haarlem en die een terras hebben, vind men rondom de grote markt van Haarlem.

In de zomer en lentemaanden is het hier altijd een gezellige drukte en het is geweldig om hier een terrasje te pakken en alle bedrijvigheid die zich op en om de grote markt afspeelt eens te bekijken. Een voordeel van een bezoek brengen aan een restaurant in het centrum van Haarlem ten opzichte van een maaltijd nuttigen aan het Spaarne, is dat verbindingen met het openbaar vervoer uitstekende zijn. Vanuit elk deel van de stad zit je met de bus binnen 10 minuten in het hartje van de stad.

Eten in een gespecialiseerd restaurant

Wie liever dineert in een bijzonder restaurant, kies bij voorkeur voor een gespecialiseerd of een themarestaurant. Deze restaurants hebben vaak een kleinere menukaart, maar daar staat tegenover dat je de gerechten die op deze kaart vermeld staan, niet snel bij andere restaurants tegen zult komen.

Zo heb je bijvoorbeeld Chinese, Griekse, Mexicaanse restaurants die zich gespecialiseerd hebben op de keukens uit betreffende landen. Vaak komen de chef-koks uit deze landen of hebben ze in deze landen speciale koksopleidingen en cursussen gevolgd.

Zij weten precies hoe kenmerkend een maaltijd uit het land bereid dient te worden en dat vertaalt zich zonder uitzondering naar de smaak van de maaltijden die opgediend worden.

Waarop letten bij een bezoek aan een Haarlems restaurant?

Wie een van de vele restaurants in Haarlem wil bezoeken, doet er verstandig aan de tafel ruimschoots van tevoren vast te leggen. Vooral restaurants die gevestigd zijn aan het Spaarne of die zich in de binnenstad van Haarlem bevinden, zijn razend populair onder de lokale bevolking en vaak weken vooraf volgeboekt.

Kom je van buiten de stad dan is het dus verstandig je favoriete restaurant vroegtijdig te laten weten dat je langs komt en een tafeltje wilt reserveren. Verder dien je jezelf er bewust van te zijn dat parkeren in het centrum van Haarlem niet gratis is en er beperkte parkeerruimte beschikbaar is. Kom je van buiten Haarlem, dan is het wellicht verstandiger om de auto aan de rand van de stad te parkeren en vervolgens het openbaar vervoer te nemen naar de binnenstad van Haarlem.

Heb je ene tafeltje gereserveerd in een sterrenrestaurant aan de oevers van de rivier het Spaarne, dan hoef je iets minder zorgen te maken. Deze restaurants beschikken vrijwel allemaal over een eigen parkeerplaats.

Bijzondere gelegenheden vieren in een restaurant

Steeds vaker worden bijzondere feesten of gelegenheden gevierd in een een restaurant. Men combineert dan alle feestelijkheden met bijvoorbeeld een huldiging, een receptie of de viering van een huwelijk of jubileum.

Een restaurant is hiervoor natuurlijk de meest ideale gelegenheid. Vaak hebben restaurants hiervoor een speciale feestzaal en meubilair die zij helemaal naar eigen inzicht en op uw aanwijzingen kunnen inrichten. Staat er op uw kalender een bijzondere gelegenheid, informeer dan eens wat een restaurant voor u kan betekenen. Hierbij adviseren wij u, wanneer u een dergelijk feest in Haarlem wilt organiseren, te kiezen voor een locatie aan het Spaarne.

Een schitterende omgeving, zeer goede restaurants en daarnaast ook nog eens makkelijk toegankelijke uitvalswegen die u zonder problemen bij het restaurant aan de rivier brengen. Handig ook wanneer u tijdens het feest veel gasten van buiten Haarlem verwacht.